Virus toppsakbilde

Annonse


Anti-virusoffensiv fra Telenor

Anti-virus 2Norges største nettleverandør har tatt forhåndsregler for å møte det forestående året, som forventes å bli enda mer plaget av virus og søppelpost enn året som gikk.

All utgående post sjekkes

Med sitt nye filter håper Telenor å kunne bidra betydelig til å bremse spredningen av spam og ormevirus på nettet, rett og slett ved å forhindre sine 950 000 e-postabonnenter å sende fra seg infiserte e-postmeldinger.

– Når vi nå har installert et sentralt virusfilter i våre servere, stopper vi det aller meste av virus som kundene sender fra seg. Det demper i betydelig grad spredningen av virus, og vi ser av våre egne målinger at virusmengden gjennom våre egne servere er redusert med omtrent en tredel, opplyser Rolv-Erik Spilling, direktør for Internett og datakommunikasjon i Telenor Bedriftsmarked.

Telenor sier at de allerede etter bare to uker med det nye filteret merker en betydelig reduksjon i antall virus sendt fra sine kunder.

Annonse


– Hver enkelt må passe på

Samtidig understreker selskapet at det ikke dermed er sagt at privatpersoner og bedrifter selv er fritatt fra å gardere seg mot spam og virus på tradisjonelle måter, som å innstallere egne antivirus-programmer og brannmur, være forsikt med vedlegg og nedlastninger, og ta jevnlig backup.

– I inneværende år tror vi det blir flere smarte virus. Det kan være virus gjemt i epost, eller virus som kan ta kontroll over folks datamaskiner uten at de selv er klar over det. Vi vil nok også se flere datainnbrudd hvor sensitive opplysninger lagret på pc’en kan bli brukt til svindel. Uansett anbefaler vi alle å ta sine forholdregler og beskytte seg gjennom ulike filtre og laste ned sikkerhets-oppdateringer fra programleverandørene, sier Spilling i en pressemelding.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse