Annonse


Trådløst virtuelt tastatur

Det virtuelle lystastaturet har vært en gjenganger i våre spalter i en årrekke, men har fremdeles til gode å gjøre sitt kommersielle gjennombrudd.

Første gang vi prøvde det legendariske virtuelle tastaturet var på CeBit-messen i 2002. Siden har diverse produsenter (deriblant Siemens og Samsung) vist forskjellige prototyper og implementasjoner av den fiffige løsningen, som fra en liten prosjektorboks på størrelse med en fyrstikkeske gir deg et rødt “lystastatur” på bordflaten foran deg.

AnnonseVirtuelt tastatur: se video av VKBs prototype

Nå med bluetooth

Siste nytt er fra selskapene iTech og Cellulon, som begge nå viser frem prototyper av dingsen med integrert bluetooth. Dermed er det åpnet for trådløse virtuelle tastaturer for mobiltelefoner og PDAer, utvilsomt et attraktivt konsept. Begge løsningene kjører på oppladbare batterier, som ikke ser ut til å holde til mer enn 2-3 timers jobbing.

Vi venter riktignok fremdeles i spenning på å se det virtuelle tastaturet dukke opp i en eller annen endelig, kommersiell og kjøpbar form…

Kilder:
iTech
Cellulon
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse