Olympus µ DIGITAL 500

Annonse


TEST: Olympus µ DIGITAL 500

Av utseende er det ikke mye ved dette kameraet som minner om tidligere Mju-modeller. Det velkjente skyvedekselet er borte og erstattet med et innebygget deksel. Kameraet er fremdeles sprutsikkert, men vi synes apparatet har fått et noe kjedeligere design enn sine forgjengere.Kameraet kommer i to farger; sølv og marineblå. Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid den 2,5 tommer store LCD-skjermen

Ny skjermteknologi

Skjermen er basert på en ny type skjermteknologi, såkalt Hyper Crystal LCD. Den har en betraktningsvinkel på hele 160 grader, og har i tillegg ekstremt god kontrast og 215.000 bildepunkter. Skjermen imponerer kraftig, og greier seg svært godt under alle lysforhold.

Skal vi sette fingeren på noe, må det være skjermforsinkelsen som virker litt forstyrrende når man beveger kameraet. Olympus har heller ikke fått plass til noen optisk søker, og sliter på denne modellen med en litt svak autofokus. Brukervennligheten er forøvrig god, blant annet på grunn av smarte og ergonomisk fornuftig plasserte knapper.

Undervanns-moro

Det som virkelig er artig med dette apparatet, er de forskjellige scenevalgene. Blant flere morsomme bildemodi, er ”undervanns-makro” blant de mer aparte alternativene. Her sørger kameraet for optimal bildekvalitet når du skal fotografere fisk og undervannsvegetasjon på nært hold. Praktisk!

Annonse


Kameraet som sådan er sprutsikkert, men for å ta bilder under vann må du gå til anskaffelse av et undervannshus. Her finnes også 19 andre scenevalg, av mer eller mindre praktisk valør. Liker du å ta kontrollen selv, kan du manuelt justere både ISO og hvitbalanse.

Olympus µ DIGITAL 500

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kameraet har en bildebrikke på fem megapiksler og en 3x optisk zoom. Optikken er Olympus’ egen, og er desverre ikke spesielt lyssterk. Vi er heller ikke fornøyd med bildekvaliteten hos Olympus denne gangen. Bildene blir forholdsvis støyete, men hever seg betraktelig når det kommer til kontrast og farger. Noen vil muligens synes at fargemetningen er noe høy, men er du glad i varm fargetone og god kontrast, har dette kameraet mye å by på.

Det er mange positive og ikke minst innovative egenskaper ved dette kameraet. Særlig er den enorme LCD-skjermen og alle finessene betydelige kvaliteter ved kameraet. Vi er likevel ikke helt overbevist, mye på grunn av tildels skuffende optikk og bildekvalitet. Prisen på 3500,- kroner er imidlertid grei nok, og vil du ha et morsomt og robust digitalkamera bør du ihvertfall ta en titt på Olympus µ DIGITAL 500.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse