Bredbåndstrøbbel penger

Annonse


– Bredbånd blir mye billigere

Bredbåndstrøbbel pengerFirstmile-tilbudet gjelder bare i Oslo og Akershus. Og det er Telenor som i praksis står i veien for en vesentlig lavere pris i hele markedet. Telenor sitter på alle sider av bordet i bredbåndsmarkedet, og har i realiteten kontroll med innsalgsprisene til tredjepart.

Lov kan endre prisen

Dette kan endre seg med den såkalte «Ekom»-loven om elektronisk kommunikasjon som nå utredes. En slik lov kan åpne for å pålegge Telenor å senke prisene. Resultatet kan bli at prisen ut til forbruker synker kraftig, uansett hvem som er leverandør.

– Priskonkurranse mellom aktørene er vel og bra, men det som virkelig kan gi utslag på bredbåndsprisene, er måten ekom-loven vil bli håndhevet på. Konsekvensene kan bli at bredbåndsprisene for forbrukerne faller med opptil 30 prosent, sier daglig leder Tore Aarønæs i analysefirmaet Norsk Telecom til Dagbladet.

Ingen planer om å matche

Firstmiles tilbud gjelder 704/256 kbps-linje. I tillegg til månedsprisen på 195 kroner kommer et etableringsgebyr på 790 kroner og en bindingstid på 12 måneder.

Annonse


I følge artikkelen i Dagbladet har verken Tele2 eller Telenor planer om å matche Firstmiles priser. På tross av dette mener begge de har et bedre tilbud, totalpakken tatt i betraktning.

Lyse billigst

Regnet etter «bits pr. krone» er det imidlertid mer lønnsomt å satse på høyere hastigheter. I følge ITavisen.nos Speedometertest gir nå Lyse Tele mest for pengene. Kraftselskapet tar 699 kroner i måneden for 10 Megabit-linje inn og ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse