Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Viktig medialab legges ned

Media Lab Europe skulle bli Europas svar på medialaben til Massachusetts Institute of Technology. Slik gikk det ikke. Nå er det kroken på døra.

Media Lab Europe
Forskningssenteret Media Lab Europe ble startet av den irske regjeringen i samarbeid med det prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT). Meningen var at det skulle være et selvfinansierende høyteknologisk forskningslaboratorium.

Skylder på dot.com

Selv om medialaben har utviklet en rekke interessante ideer og patenter siden åpningen i år 2000 har de ikke klart å få tak i de investorene de trengte for å holde det i gang. Verken den irske regjeringen eller MIT var interessert i å spytte inn penger.

Administrerende direktør i Media Lab Europe, Simon Jones, hevder at nedgangen i markedet som skyldtes dot.com-bølgen har en del av skylden for at forskningssenteret nå må stenge.

– Til slutt ser vi at nedgangen varte for lenge og gikk for dypt, sa han.

Spennende prosjekter

Flere av prosjektene var både spennende og interessante for store selskaper. Blant annet jobbet de med videokonferanser og RFID-merking sammen med British Telecom. De siste månedene registrerte laboratoriet også 14 forskjellige patenter.

Det var også et par ideer som i beste fall var litt utenfor det vanlige. Blant annet jobbet laboratoriet med et prosjekt som utforsket hvordan hjernebølger skulle kunne styre et dataspill.

Uansett er det nå ubønnhørlig slutt. Media Lab Europe klarte bare å få inn 2,56 millioner euro (20,5 millioner kroner) i 2003, mens 8,16 millioner euro (65,4 millioner kroner) gikk ut. Man regner med at 50 personer vil miste jobben når senteret stenger den 1. februar.

Kilde: BBC News
Kilde: Media Lab Europe