Zen Micro toppsakbilde

Annonse


TEST: Zen Micro

Alle lommespiller-produsenter er ute etter en del av iPod-kaka, og det er ingen tvil om at Creative har hentet mye av inspirasjonen sin fra Apples bestselger da designteamet klekket frem Zen Micro. Og ikke bare på utsiden. Menysystemene er også påfallende like, men det er verdt å merke at Creatives navigasjonsknapper ikke helt når opp til den samme elegante standarden og brukervennligheten som på iPod.

Lekker og funksjonell

Zen Micro er både snerten å se på, leveres i hele 10 forskjellige spreke farger, og scorer godt både på brukervennlighet, funksjoner og lydkvalitet. Den er liten nok til å kunne dra med seg nesten overalt, og en kjekk liten beskyttelses-«ramme» følger med, som også fungerer ypperlig som belte-clip for spilleren.

Programvaren som medfølger (kun Windows) baker en del grunnleggende rippe- og musikkoverføringsfunksjoner inn i Windows-utforskeren din. Sørger man for å oppgradere Micro med siste firmware, som garanterer kompabilitet med Microsofts Media Transfer Protocol, vil spilleren også fungere uten installasjon av drivere eller ekstra programvare på Windows XP. Du vil da kunne trekke og dra filer som til en hvilken som helst flyttbar disk, og bruke Windows Media Player 10 til synkronisering av spillelister og slikt.

Faktisk har du også her, på samme måte som på iPod, begrenset mulighet for å overføre kalender og kontakter fra PCen. Men siden du ikke kan redigere noen av innleggene fra selve spilleren, er dette langt fra en fullverdig PDA-erstatning.

Annonse


Creative Zen Micro

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Den store skjermen har rikelig med plass til menyer, og informasjon om musikken du hører på. FM-radio med opptaksmuligheter er også svært velkomment, selv om mottaket ikke bestandig er like stabilt.

Et godt valg

Zen Micro er ikke desto mindre et veldig godt alternativ for de som er ute etter lommemusikk, men ikke har behov for å ha 60 GB med MP3-filer tilgjengelig til enhver tid. Joda, fortsatt scorer Apple bedre både på størrelse, design og navigasjonsknapper – men bare marginalt. Og funksjonsmessig har Zen en god del mer å by på.

Faktisk fant vi ikke mye å klage på i det hele tatt her. Selv lyden på de medfølgende ørepluggene var overraskende nok til å leve med, selv om du som alltid vil få mer utav lyttinga hvis du investerer i et par skikkelige hodetelefoner.

Vi kan ikke annet enn gi tommelen opp til Creative denne gangen. Zen Micro er definitivt blant de bedre MP3-spillerne i dette formatet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse