Intel Centrino

Annonse


Nye Centrino klar i dag

Intel CentrinoI tida som kommer kan vi vente oss et skred av nye bærbare maskiner med Intels nye Centrino-arkitektur, med kodenavnene Alviso (chipsettet) og Sonoma (hele pakka).

Hjemmekino og business

– Plattformens nye forbruker- og kontorvennlige funksjoner gjør at en bærbar PC med Centrinos nye mobile teknologi ikke bare er en datamaskin og mobilt kommunikasjonsredskap, men også en spillkonsoll, hjemmekino, MP3-spiller og en viktig forretningspartner – alt sammen i en mobil innpakning som kan tas med over alt, heter det i en fersk pressemelding fra Intel.

Under 1000 dollar

I dag presenterer Fujitsu-Siemens sin første bærbare PC med den nye Centrino-plattformen for det norske markedet, Toshiba og Aopen har allerede lettet på sløret for Sonoma-modeller, og en rekke av de andre store PC-leverandørene vil følge etter.

I følge Intel vil minst 150 modeller komme på markedet i løpet av første halvdel av 2005. Flere av disse vil ligge under det magiske 1000-dollarsmerket i USA.

Annonse


Teknisk godtepose

Tekniske stikkord for den nye generasjonen er 533MHz frontside bus, PCI Express, Serial ATA, 400MHz og 533MHz DDR 2 SDRAM, Intels Hi-Def Audio med mulighet for 7.1-lyd, dynamisk styring av skjermlyset, DirectX 9-kompatibiliet (for GM- og GMS-serien), Hi-Def video og Media Graphics 900 bildeaksellerator.

Flere opplysninger:
Intel.com
Fujitsu-Siemens Norge (LifeBook E8020)
Toshiba Japan (Dynabook VX)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse