E8020

Annonse


Lifebook med ny Centrino

E8020Lifebook E8020> er en maskin som først og fremst er myntet på bedriftsmarkedet. Den vil være i salg fra slutten av februar, men Jarle Bjørn Hansen Fujitsu-Siemens Norge forsikrer ITavisen.no om at det ikke vil vare lenge før modeller for vanlige forbrukere vil være ute i butikkhyllene.

To harddisker

Den nye Lifebook-modellen har en rekke detaljer og finesser man forventer å finne i en fullblods business-modell. Et stort antall konfigurasjoner er tilgjengelig, alt etter behov og lommebok.

Maskinen har to uttakbare harddisker – den ene en Serial ATA-disk i et spor under maskinen, og den andre kan erstatte DVD-brenneren i brønnen på høyre side av maskinen. Dermed kan man få opptil 160 GB lagring.

Samme batterilevetid

Fordelen med Serial ATA-standarden i forhold til den tidligere IDE-standarden i bærbart format er at førstnevnte i langt større grad tåler å bli skjøvet ut og inn.

Annonse


Den nye Centrino-plattformen bygd på chipsettet Alviso har som forgjengeren integrert trådløst nett. Strømforbruket er lavere, men samtidig har klokkefrekvensen på Intels Pentium M-prosessorer økt. Dermed sparer man i realiteten ikke noe særlig batteritid.

Åttekanals lyd

Men E8020 svarer med å gi mulighet for to batterier som hver i sær varer fem timer. Det betyr altså ti timers batterilevetid ved det Fujitsu-Siemens kaller «normal bruk».

Sonoma har også en mengde spennende, nye muligheter innen lyd og bilde. Blant annet kan man via ekstraustyr (som fås til Lifebook-modellene) ta ut hele åtte kanaler med lyd (sju kanaler pluss sub) digitalt, via en koaksialutgang (i følge Fujitsu-Siemens fordi hifi-folket mener dette skal gi bedre lyd enn optisk).

Sikkerheten har man naturligvis også tenkt på. Du får ikke startet opp maskinen uten å taste inn en PIN-kode. Denne funksjonen ikke overstyres verken av varmstart eller reset-knapp. Bare noe som fortoner seg som et stort byråkrati, der eieren verifiseres på alle bauer og kanter, kan gi deg tilbake et glemt passord.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse