Longhorn bootlogo

Annonse


Longhorn i sju versjoner?

Longhorn bootlogoWindows Longhorn, arvtakeren til Windows XP, skal etter planen lanseres i 2006. Men det er foreløpig noe uklart i nøyaktig hvilken form dette vil skje.

Ifølge WinSuperSite.com operer Microsoft for tiden med sju forskjellige versjoner. Nettsiden mener å vite at det i tillegg til varianter (under nye navn) av dagens Home-, Professional-, Media Center– og Tablet PC-utgaver også er aktuelt med en Longhorn Small Business Edition, og en nedstrippet Longhorn Starter Edition. I tillegg skal en «über»-versjon kombinere funksjonaliteten fra alle de øvrige (bortsett fra Starter Edition) i én pakke.

Microsoft har i hvert fall signalisert at de ønsker å skylde enda klarere mellom forbruker- og business-versjoner av Longhorn enn de har gjort med Windows Home Edition og Windows Professional Edition.

Kan sluke Media Center og Tablet

Før Microsoft selv gjør noen offisielle kunngjøringer, er det riktignok vanskelig å slå fast med sikkerhet nøyaktig hvilke Longhorn-versjoner vi vil ende opp med.

Annonse


PCWorld mener for eksempel på sin side å vite at Microsoft sannsynligvis vil bygge både Media Center- og Tablet PC-komponenter direkte inn i operativsystemkjernen.

Nøyaktig hvor mange inkarnasjoner av Longhorn vi kan vente oss, og hvorvidt Media Center og Tablet PC fremdeles vil være frittstående systemer, får vi endelig svar på først når Microsoft kommer med sin offisielle kunngjøring i juli eller august.

Flere detaljer er også ventet i forbindelse med Windows-utviklerkonferansen WinHEC, som avholdes i Seattle i april.

Kilder:
Silicon.com
WinSuperSite
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse