Linux vs. Windows

Annonse


Linux stadig sikrere

Linux vs. WindowsSlike nettfeller, kalt «honeypots» («honningkrukker»), er lokkemat for virusmakere, hackere og andre som ønsker å gjøre ugagn.

Windows varer bare minutter

Slik skaffer sikkerhetsbransjen seg oversikt over truslene. Og gjennom slike systemer kan ondsinnet programvare isoleres og analyseres for å ligge i forkant av utviklingen.

Et prosjekt som kaller seg Honeynet Project har analysert sinn sine funn.Linux-systemene som ligger ute varer nå i tre måneder før de blir hacket, mot bare 72 timer i tester som ble foretattt mellom 2001 og 2002. Til sammenligning varer Windows-systemer bare timer, og i noen tilfeller bare noen få minutter før de blir kompromittert.

Solaris også utsatt

Dette gjelder imidlertid Windows-systemer der de siste sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft ikke er installert. Det er også et faktum at Windows er langt mer utsatt for angrep enn andre operativsystemer, rett og slett på grunn sin utbredelse.

Annonse


Men heller ikke brukere av Suns Unix-system Solaris kan føle seg trygge. I følge den samme måleskalaen tar det bare tre uker før det blir invadert. Vel å merke med ett hederlig unntak, som klarte seg i seks måneder.

Kilde:
Vnunet.comThe Honeynet Project

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse