Adobe Photoshop

Annonse


Google med nytt fotoprogram

Adobe PhotoshopSøkemotorselskapet Google har sluppet et nytt gratisprogram som kan brukes til å organisere og finne de utallige digitale bildene som ofte lagres på en PC. Teknologien er utviklet av selskapet Picasa Inc, som Google kjøpte opp i fjor.

Legges til automatisk

Det nye programmet skal ifølge sjefen i Picasa, Lars Perkins, gjøre det enklere for brukerne å lage en samling bilder og editere disse. Blant annet vil programmet automatisk oppdage bilder når de legges over på maskinen, i stedet for at man i ettertid må importere bildene.

Picasa skal også fjerne behovet for å huske filnavn og kataloger. I stedet legges alle bilder i en samling, som kan søkes etter i forhold til dato eller hendelse. Man kan også merke bildene med en gullstjerne, slik at man enkelt kan søke etter de gode bildene.

Programmet kostet egentlig 29 dollar (178 kroner), men ble tilgjengelig gratis etter at Google kjøpte selskapet. Versjon 2 vil også bli tilgjengelig gratis. Det nye programmet skal ha bedre verktøy for å forbedre farger og for å fjerne det kjente problemet med røde øyer.

Kilde: Excite

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse