Siemens SL65

Annonse


Snart slutt for Siemens-mobiler?

Siemens SL65Siemens Mobile er den fjerde største mobilprodusenten i verden, med 7,6 prosent av markedet. Avdelingen tjener allikevel ikke penger og selskapet vil nå legge ned mobildelen dersom de ikke kan finne en kjøper i løpet av denne måneden.

I løpet av tredje kvartal i fjor solgte selskapet nesten 13 millioner mobiltelefoner verden over. Selskapet har selv sin imponerende posisjon på verdensbasis slitt med å tjene penger. I fjerde kvartal tapte selskapet nesten 140 millioner euro (1,13 milliarder kroner).

Tøft for 5 000

Mer en 5 000 mennesker kan risikere å miste jobben dersom selskapet ikke finner en kjøper. Selskapet skal komme med en endelig avgjørelse om fremtiden til Siemens Mobile den 27. januar.

– Enten må denne situasjonen fikses eller så må vi finne en partner vi kan samarbeide med. Vi er nødt til å fikse, legge ned eller selge, sa administrerende direktør i Siemens, Heinrich von Pierer.

Annonse


NEC var regnet som en av de som var interessert i å kjøpe mobilavdelingen til Siemens, i tillegg til kinesiske Ningbo Bird. Begge selskapene har imidlertid benektet dette.

Kilde: Telegraph
Kilde: Bloomberg
Kilde: The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse