Streamload

Annonse


10 GB gratis nettlagring

StreamloadSom alltid ellers med slike tilbud er det en hake ved det. Gratistilbudet begrenser opp- og nedlasting av data til 10 MB om gangen og maksimalt 100 MB pr. måned. For å få mulighet til å transportere så mye data du vil fram og tilbake mellom din PC og nettstedet må du ut med 10 dollar (om lag 63 kroner) eller mer.

Nesten alene

Selskapet opererer med fire ulike prismodeller i tillegg til gratistilbudet, som selvsagt er ment som lokkemiddel for å få betalende kunder. Om du er villig til å betale for det, kan du få ubegrenset lagringsplass.

For noen år tilbake var slike lagringstilbud nokså vanlige, om enn med mindre lagringsplass. Så kom .com-krisen, og dermed forsvant så godt som alle.

Dyr konkurranse

Apple har sin .mac, tjeneste. Men her får du bare 250 MB lagringsplass (med mail-lagring og iDisk til sammen) for 849 kroner i året (alternativt 70 kroner måneden). Og dessuten er tilbudet mest relevant for Mac-brukere, mindre for PC-folk.

Annonse


Både Google, Yahoo og MSN har tilbud om stor lagringsplass for e-post – Google med hele 1 GB. Og AOL har nå sagt at de skal opprette en lagringstjeneste med 100 MB pr. abonnent.

Virker ikke ennå

Mange slike tilbud er reservert for amerikanere. Vi klarte fint å opprette en konto. Men da vi prøvde å laste opp vår første fil, fikk vi beskjed om at tjenesten ikke var tilgjengelig ennå. Den skal imidlertid ikke åpnes offisielt før i kveld norsk tid.

Det vil forhåpentligvis endre seg. Vi får også håpe at mange andre følger etter med gratis eller rimelig lagringsplass for alt fra MP3-samlingen til feriebilder og den store norske romanen som aldri ble utgitt….

Tjenesten finner du her:
Streamload.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse