Foto: Martin Sivertsen

Annonse


Vi prøvekjører Sony PSP

Foto: Martin Sivertsen

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av Sonys nye lomme-Playstation. Etter å ha lekt med PSP (PlayStation Portable) i noen timer, er det helt åpenbart at dette definitivt blir en av årets aller mest ettertraktete dingser.

Til tross for å både fungere som MP3-spiller og lommekino, er PSP først og fremst en spillkonsoll. Skjermen er herlig stor og høyoppløst, og serverer både spillgrafikk og videofilm med overbevisende fargerikdom og skarphet. Samtidig er kontrollerknappene relativt gode å bruke, og inntrykket vårt etter å ha prøvd spillene Ridge Racer og Everybodys Golf er at PSP på både grafikk- og lydsiden vil kunne gi spillopplevelser som rent teknisk ikke viker mye tilbake for dagens Playstation 2.

Ved hjelp av trådløs radiokommunikasjon kan PSP-eiere spille mot hverandre. Dette betyr i praksis at du kan spille mot andre som sitter i samme rom som deg, og vi kan skrive under på at dette i hvert fall blåser en god del liv i det ellers noe begrensete bilspillet Ridge Racer. I tillegg har PSP WiFi-støtte over 802.11b-protokollen, som åpner for nettsurfine, online-spilling og nedlasting (til MemoryStick), men disse funksjonene har vi hittil ikke hatt anledning til å utforske.

AnnonseSe videoklipp av Sony PSP

Tekniske spesifikasjoner

 • 16:9 TFT LCD skjerm (16.7m farger)
 • 480 x 272 punkters oppløsning
 • Vekt: 260 g
 • Integrert høyttalere
 • Playstation-aktige knapper
 • USB 2.0
 • 802.11b Wi-Fi
 • Infrarød port
 • Mål: 170x74x23mm
 • Leser UMD (Universal Media Disc) optisk lagringsmedium (max. 1.8 GB)
 • UMD er egnet for musikk, film og spill.
 • Nedlasting og lagring på Memory Stick Prop Duo

Et spørsmålstegn for mange har vært batteritiden. Tatt i betraktning den suverene grafikken og den store, fargeglade skjermen er det skjellig grunn til skepsis. Sony PSP benytter seg av et oppladbart, utskiftbart lithium-ion batteri som ved full kapasitet gir 4-6 timers spilletid, avhengig av lysstyrke på skjermen, grafikk og lydnivå. Bruker man PSP som musikkspiller vil man kunne presse ut omtrent 10 timers batterilevetid. Nye batterier vil være tilgjengelig for noen hundrelapper.

Sony PSP

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lommefest i mars

Nordisk Film Interactive, offisiell distributør i Norge, har verken bekreftet endelig pris eller nøyaktig lanseringsdato. Men det er forventet at PSP vil dukke opp i norske butikkhyller mot slutten av mars, og at prisen vil ligge nærmere 2 000,- kr.

Ikke regn med at utvalget av UMD-filmer vil være spesielt bredt ved lansering, men en rekke spill vil være tilgjengelig fra første dag, deriblant Ridge Racer, Wipeout Pure, Medieval, enten WRC eller et fotballspill, fem titler fra Electronic Arts, og muligens også Grand Theft Auto. I tillegg vil spill som Ape Academy, Everyobdys Golf og Fired up være tilgjengelig kort tid etter lansering.

Hvis alt går etter planen vil lanseringen av Sony PSP i mars sammenfalle med introduksjonen av Nintendo DS på det norske markedet, Nintendos egen nye håndholdte spillkonsoll med to skjermer og trykkfølsomt display. ITavisen har allerede myst nærmere på DS, og du kan se videoklipp og mer informasjon HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse