Nikon Coolpix 8800

Annonse


TEST: Nikon Coolpix 8800

Nikon Coolpix 8800 er på størrelse med de minste speilreflekskameraene på markedet. Det er sort og kameraet er preget av den kraftige optikken som byr på bildesabilisator og hele 10x optisk zoom. I tillegg har kameraet et solid grep, og selv om apparatet naturlig nok blir litt tungt med såpass kraftig optikk, er det likevel fullt mulig å betjene det med én hånd.

Superfet LCD

Vi ble øyeblikkelig entusiastisk når vi oppdaget hvilken fantastisk LCD-skjerm dette kameraet har. Skjermen er vridbar, har svært god oppløsning, imponerer med minimal forsinkelse og greier seg også utmerket under alle lysforhold.

I tillegg har kameraet en meget god elektronisk søker hvor bildeutsnittet praktisk talt er identisk med hva du faktisk får med på bildet. Knappene er også brukervennlig og logisk plassert. Det eneste minuset er at kameraet dessverre er litt tregt.

En mengde funksjoner

Nikon Coolpix 8800 har i tillegg til en innebygget blitz, også en blitzsko som gir mulighet for montering av ekstern blitz. Alt av manuelle funksjoner er selvsagt også på plass. Her kan du justere blender, lukker, hvitbalanse og ISO for å nevne noe.

Annonse


I tillegg har Nikon Coolpix 8800 også 15 forskjellige forhåndsdefinerte bildemodi, og deriblant en svært imponerende makrofunksjon. Nærgrensen på 3 cm bør gi hjertebank hos de fleste som liker å fotografere insekter og planter på nært hold.

Nikon Coolpix 8800

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Rå optikk

Nikon står selv for den svært gode 10x optiske zoomen som tilsvarer 35-350mm etter filmstandard. Det burde tilfredstille selv den ivrigste snik-i-buskene fotograf. Bildekvaliteten er så godt som upåklagelig. Vi oppdaget imidlertid uforholdsmessig mye støy ved bruk av høy ISO, men bortsett fra dette, er kontrast og fargegjengivelse rett og slett knallbra.

Dette er både et meget avansert men samtidig et svært brukervennlig kamera. Bildekvaliteten er strålende og selv om man må grave forholdsvis dypt i lommeboken for å skaffe seg godsaken, står likevel prisen i forhold til hva du får. Dette kameraet blir du nemlig skummelt fort forelsket i!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse