Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Seernes mobilvideo på NRK

Interaktivitet får ny betydning når TV-tittere kan ende opp med å sitte og se på seg selv. Nå lar NRK nemlig TV-titterne delta med egen kameraføring-

NRK mobil
Siden før helgen har seerne kunnet sende inn videosnutter fra mobiltelefonen for visning i ungdomsprogrammet Svisj på NRK2, melder kringkasteren i en pressemelding. NRK ligger helt i front når det gjelder mobiltjenester i Europa.

– Det å la Svisj-seerne bidra med egne videoer gjør de til enda mer aktive deltakere. Fra før av kan de også bidra med bilder og tekstmeldinger i tillegg til å kunne stemme frem musikkvideoer i programmet, sier Lars Lønne som er prosjektsjef for interaktivitet i NRK Kringkaster.

Venter mer bruk

Siden stadig flere av dagens mobiltelefoner har videokamera, og operatørenes mobilnett også blir raskere, tror NRK at muligheten kan bre om seg. Ved for eksempel store nyhetshendelser kan enhver mobiltelefon med innebygd videokamera levere levende bilder til NRK. I dag er det anslagsvis 350.000 mobiler som kan ta opp video, sier NRK.

– Dermed har vi et utall potensielle videoreportere i inn- og utland. Og nordmenn tar opp ny teknologi svært raskt, så mobilvideoer vil være helt vanlig på TV om et års tid. Det sier Gunnar Garfors som er prosjektleder for mobile tjenester i NRKs utviklingsavdeling.

NRK tar 20 kroner for innsendte videosnutter til Svisj som går hver dag på NRK2. NRK samarbeider med teleoperatøren Teletopia om den tekniske løsningen.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)