Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Program måler følelser

Utviklere ved prestisjetunge MIT lager et program som kan måle følelser. I fremtiden kan teknologien brukes i alt fra telefonsvarer, til biler og spill.

data, rask, bredbånd
Programmet, som utvikles av Zeynep Inanoglu og Ron Caneel ved medialaben til Massachusetts Institute of Technologi, kalles Emotive Alert og kan blant annet sortere talebeskjeder etter stemmeleie.

Vanskelig å skille

Emotive Alert kan merke beskjedene under kategorier som blant annet «viktig», «glad», «trist». Systemet måler lydnivå, toneleie og talehastighet i løpet av de ti første sekundene av beskjeden og sammenligner resultatet med en rekke forhåndsdefinerte nivåer.

Til nå kan programmet skille mellom trist og glad. Fremdeles er det problemer, siden programmet har vanskelig for å skille mellom meget viktig og viktig, samt formell og uformell.

Meningen er også at man skal kunne bruke denne teknologien i dataspill til å legge til litt mer action dersom man måle at spilleren kjeder seg. Et britisk selskap jobber også med en lignende teknologi som kan brukes i biler til å finne ut om føreren er trøtt eller frustrert.

Kilde: Computer Sweden
Kilde:

Stikkord: programvare