Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ikke lenger anonym på mobil

Nå er det snart stopp for uregistrerte mobilnummer med uregistrerte kontantkort. Om tre uker får ikke slike abonnement fylle på mer ringetid.

Mobiltelefoner med dame
Hvis det uregistrerte kontantkortet ikke er registrert før 1. februar, vil det ikke bli mulig å fylle på mer ringetid. Da blir det slutt på mobilnumre med ukjent eier. Etter planen skal alle uregistrerte telefonnummer sperres 1. august, melder Aftenposten.

– Politiet har lenge ønsket en slik registreringsordning, blant annet for å spore opp kriminelle som bruker uregistrerte kontantkort. Samtidig blir vi kvitt abonnementer som står på «Donald Duck» og andre tullenavn, sier Anne Marie Storli, informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet.

Tilsynet har pålagt mobilselskapene å registrere sine uregistrerte kunder.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Stikkord: Mobil