Virus vignett

Annonse


Første mobilvirus oppdaget

Virus vignettAntivirusselskapet F-Secure kunne i går rapportere om mobilviruset Lasco.A. Dette er det første viruset som spres både via Bluetooth og ved å infisere andre filer på telefonen. Viruset angriper bare telefoner med operativsystemet Symbian, som en del av de mest avanserte Nokia-modellene er utstyrt med.

– Vi har mottatt et nytt ondsinnet program til Symbian som kombinerer to måter å spre seg på, noe som er vanlig i PC-verdenen, men som hittil ikke har vært et tema i mobilverdene, skriver F-Secure på sine websider.

Farlig å bytte programmer

Lasco.A vil infisere en hvilken som helst programfil på telefonen. Siden den også inkluderer en orm basert på Cabir.H kan den spre seg uten hjelp via Bluetooth. Enhver applikasjonsfil som andre telefoner mottar vil inneholde viruset, men det vil ikke installeres med mindre man aktiverer filen.

– Enhver applikasjonsfil som kopieres til en annen telefon vil også inkludere en kopi av Lasco.A, hevder selskapet videre, som selvsagt har redningen på sine sider i form av et eget antivirusprogram til Symbian.

Annonse


Det er ikke rapportert om at viruset gjør noe galt utover det å spre seg til andre telefoner og infisere filer. Som regel går det imidlertid kort tid fra første versjon er ute til de virkelige ondsinnede virusene dukker opp.

Kilde: F-Secure
Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse