iHome spionbilde

Annonse


Er dette en billig-Mac?

iHome spionbildeApple slår på stortromma når de i morgen kjører parallelle arrangementer i Paris og San Francisco. Der skal de presentere 2005-kolleksjonen av Apple-produkter.

Skjermløs billigmodell

Blant de heteste ryktene er en mobiltelefon (iPhone), en flash-basert iPod, ny kontorprogramvare og kanskje mest av alt: En ny Mac som skal koste under 500 dollar (3229 kroner etter dagens kurs).

Den nye modellen skal i følge ryktene hete «iHome» og kommer relativt beskjedent spesifisert uten skjerm. Den er ment som et rimelig alternativ til hjemmebruk, med fokus på media og underholdning.

Troverdig, men sant?

Bildene som ligger på dms.technohost.com er overført fra en Mac-bruker iDisk (privat, abonnementsbasert lagringsplass på nettet) og viser tilsynelatende en person som åpner en eske med en ny iHome på et lager.

Annonse


Flere av ITavisen.nos oppegående lesere er skråsikre på at bildene er falske. Blant annet påpekes det at påskriften «Media Centre» på esken er britisk engelsk, ikke amerikansk. Og at «maskinen» er laget av isopor…

– Strider mot Apple-idé

Flere amerikanske aviser, blant dem New York Times, holder det for svært usannsynlig at billigmaskinen virkelig blir lansert. Det strider mot selve forretningsideen til Apple: Å levere et eksklusivt og dermed dyrere alternativ til PC og Windows.

ITavisen.no er til stede i Paris under Apple-sjefen Steve Jobs satellittoverførte åpningstale fra MacWorld Expo i morgen. Følg med!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse