Internet Explorer 6.0

Annonse


Ekstremt kritiske feil i Explorer

Internet Explorer 6.0Sikkerhetshullene kan gjøre maskinen din tilgjengelig på nettet, slik at andre kan legge inn blant annet såkalt spionvare (spyware) på den.

Utnyttes allerede

Allerede i oktober ble Microsoft gjort oppmerksom på disse hullene. 21. desember i fjor ble kode som viser hvordan ett av disse hullene kunne utnyttes publisert på nettet. Selv om man har installert Service Pack 2 kan allikevel Windows XP bli angrepet.

– For at vi skal oppgradere en slik sikkerhetsfeil til ekstremt kritisk må det finnes kode på nettet som utnytter sikkerhetshullet og som heller ikke krever at brukeren gjør noe som helst for at man skal bli angrepet, sier teknologisjef Thomas Kristensen hos Secunia.

– Bruk andre nettlesere

Selskapet oppfordrer nå folk til å deaktivere støtten for ActiveX i Internet Explorer inntil Microsoft har sluppet en patch for dette problemet. Samtidig oppfordrer de Explorer-brukere til å vurdere andre nettlesere.

Annonse


Microsoft hevder de undersøker sikkerhetshullene. De la også til at forsinkelsen på en fungerende patch har å gjøre med det enorme arbeidet som krevdes for å lage dette

Du kan finne ut om du er angrepet ved å ta en test på nettsidene til Secunia.

Kilde: CNET News.com
Secunia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse