Sony PSP MGS

Annonse


Sony «håper» å lansere PSP i mars

Sony PSP MGSSony har lenge hatt planer om at PlayStation Portable skulle lanseres i både Europa og Nord-Amerika i mars i år. Dette er fremdeles planen, selv om uttalelsen fra selskapet ikke akkurat beroliger spillfanatikerne.

Under en pressesamling i Las Vegas fortalte nemlig den amerikanske sjefen for Sony Computer Entertainment Kaz Hirai at de «mest sannsynlig vil slippe PSP i mars». Toppsjefen i Sony, Ken Kutaragi, har denne uken også sagt «vi gjerne vil slippe PSP i Europa i løpet av mars også».

Lite detaljer

Ingen av de to sjefene ville imidlertid fortelle noe om hva prisen på spillkonsollen kommer til å ende på. Mange regner imidlertid med at PSP vil koste rundt 1 200 kroner i Europa, som er ganske likt prisen på den japanske enheten.

Sony har også bekreftet hvilke ni PSP-titler selskapet kommer til å slippe i Europa i løpet av våren. Det er: Ape Escape, Everybody’s Golf, Fired Up, Football (arbeidstittel), Formula One, MediEvil, Ridge Racer, WipEout Pure og World Rally Championship. Hvilke titler som tredjepartsutviklere kommer med er ennå ikke bekreftet.

Annonse


Produksjonsproblemer

Sony har allerede et lite problem som kan stikke kjepper i hjulene for både den nordamerikanske og europeiske lanseringen. Selskapet sliter nemlig med å produsere nok grafikkprosessorer til å dekke etterspørselen.

På grunn av at produksjonen av denne prosessoren er relativt komplisert er det heller ingen enkel oppgave å øke produksjonshastigheten. Problemet har blant annet ført til at selskapet rett etter jul sendte ut en offisiell beklagelse om mangelen på enheter i japanske butikker.

Kilde: Eurogamer.net
Kilde: GameSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse