Toshiba 600 GB DVD

Annonse


Toshiba med HD-DVD-opptaker

Toshiba 600 GB DVDHD-DVD-platene vil i seg selv gi opptil 30 GB på en enkelt disk i DVD/CD-størrelse. Har man mot formodning enda større behov for lagring av TV-programmer, vil maskinen også inneholde en harddisk. Hvor stor denne er, sier Toshiba foreløpig ikke noe om.

VCD og lyd i CD-kvalitet

Maskinen ser også ut til å bli den første DVD-opptakeren som også brenner standard CD. Du kan i så fall lagre programmer du har tatt opp på harddisken i VCD eller S-VCD-kvalitet, eller ta opp radioprogrammer eller LP-plater i full CD-kvalitet.

Opptakeren vil i følge Toshiba komme på markedet i hele verden i løpet av fjerde kvartal i år, og vil koste 1000 dollar (6135 kroner) i USA. Vi vil tippe at prisen i Norge vil havne på litt over 8000 kroner.

Videokamera med harddisk

På det japanske markedet. har Toshiba fra før av en DVD-opptaker med hele 600 GB hardisk (eller rettere sagt 2 x 300 GB).

Annonse


HD-DVD er ett av de to formatene sm elektronikkbransjen forventer skal ta over for dagens DVD. Det andre formatet er Blu-Ray, og støttes av blant andre Sony.

En annen stor nyhet fra Toshiba under denne ukas CES-messe i Las Vegas er harddiskbaserte videokameraer med henholdsvis 30 og 60 GB disker.

Kilder:
News.com
Toshiba Japan

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse