Foto: Microsoft

Annonse


Teknofest i Las Vegas

Foto: MicrosoftLas Vegas (ITavisen.no): International Consumer Electronics Show (CES) er verdens største forbrukerelektronikkmesse, og trekker i år mer enn 120 000 deltakere fra over 110 land til Las Vegas. Det er over fire tusen journalister her, mer enn på Super Bowl og Wimbledon til sammen.

Messegulvet er på 140 000 kvadratmeter, og er pakket til randen med over 2 400 utstillere fra hele verden. Her vises alt fra digitale fotoprodukter, trådløsteknologi og spillmaskiner til flate TV-apparater, DVD-spillere, og teknologiske nyvinninger for hjemmebruk.

CES 05 byline - Martin

Media Center-offensiv

Microsoft og Bill Gates hadde æren av å holde den største pressekonferansen før messedørene åpner for publikum, og fungererte dermed som defacto show-åpner.

Det ble riktignok ikke sagt et ord om Xbox 2, som mange hadde håpet på, og seansen ble ironisk nok preget av en del teknisk trøbbel på Microsofts bekostning (inkludert den notoriske blåskjerm-kræsjen), men med drahjelp fra komiker og TV-vert Conan O’Brien fikk Gates likefremt understreket at Microsofts store satsingsområde for CES 2005 er Windows Media Center 2005-plattformen.

Annonse


– Forbrukerne vil forvente å kunne se sine filmer, bilder og å høre musikk uansett hvor de måtte befinne seg. Med Media Center 2005 gjør vi dette mye enklere, sa Gates.

Vil erobore hjemmet

Microsoft henviste til den nye Media Center-baserte kombinerte DVD-brenneren og harddiskbaserte video-opptakeren fra LG, samt nye HDTV-apparater fra selskaper som Pioneer – alle produkter som kunne hente filmer, bilder og musikk fra Media Center-PCer plassert i andre rom i huset.

Samtidig stiller selskaper som Logitech og Philips med universal-fjernkontroller spesielt tilpasset Media Center-maskiner, mens Media Center Extender-adaptere lar deg streame media trådløst fra PC til TV eller Xbox. Både Discovery Channel og MTV samarbeider nå med Microsoft, og spesialtilpasser tjenester for Media Center. En ny webtjeneste, MSN Remote Record, lar Media Center-brukere programmere PCen sin til å gjøre opptak av TV-sendinger fra hvor de måtte befinne seg.

Dette er naturligvis nyheter som vi først vil merke de store virkningene av her i Norge når Microsoft får somlet seg til å oversette og tilpasse Media Center til norske forhold – noe som forhåpentligvis vil skje en eller annen gang i løpet av 2005.

Følg med

Arrangøren av messen, Consumer Electronics Association (CEA), har utpekt fem produktområder som de mener spesielt vil prege og gi identitet til årets messe:

  • Media-servere: Harddisk-baserte lagringsenheter for foto, filmer og musikk.
  • Bærbar underholdning: MP3-spillere, PDAer og lommevideo.
  • Hybride hvitevarer: Nettsurfende kjøleskap og stekeovner.
  • Innovative spillprodukter: Online, bærbart og nye former for TV-spill.
  • Bil-telematikk: Bilstereo med nettoppkobling, bredbåndsfilm i baksetet.

ITavisen.no vil komme tilbake med mere informasjon om flere av disse produktene, i tillegg til andre godbiter fra messegulvet i dagene som kommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse