Fildeling Direct Connect

Annonse


Nytt håp for BitTorrent

Fildeling Direct ConnectForrige uke kunne mannen bak det kjente BitTorrent-nettstedet SuprNova, «Sloncek», informere om det nye verktøyet eXeem. Programmet skal bli en modifisert versjon av den populære BitTorrent-teknologien, men omgjort til et desentralisert og søkbart verktøy i samme ånd som Kazaa.

– Dette er i praksis et P2P-program med de samme spesifikasjonene som BitTorrent hadde, men med sitt eget nettverk og egne filer. Det er Kazaa og BitTorrent i en skjønn forening, sa Sloncek.

Kommer snart

Programmet, som er distribuert i betaversjon til 5 000 testbrukere, skal gjøre det vanskeligere for filmbransjens organisasjon MPAA å stenge BitTorrent-nettsteder på samme måte som de prøver å få til om dagen. Samtidig skal programmet gjøre det enkelt og raskt for brukerne.

– Systemet fungerer ganske bra. Det virker raskere enn andre P2P-programmer for øyeblikket, men med bare 5 000 brukere er det vanskelig å måle dette skikkelig, sa Simon Bauman, som har testet programmet i flere uker.

Annonse


eXeem vil ifølge Sloncek bli gratis, selv om det vil være reklamefinansiert. En versjon tilgjengelig for alle vil komme «ganske snart».

Misfornøyd opphavsmann

Programmet lanseres uten at opphavsmannen bak BitTorrent-teknologien, Bram Cohen, har bidratt. Cohen har lenge uttalt seg mot piratkopiering og kritiserer også dette prosjektet for kun å være det siste i en lang rekke Kazaa-kloner.

– eXeem har ingenting å gjøre med BitTorrent. Det er bare nok et verktøy for å laste ned piratkopier, sier Cohen.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse