Blogger

Annonse


Blogg-lesing eksploderer

BloggerDette viser en ny undersøkelse fra Pew Internet and Amerian Life. Over 32 millioner amerikanere leste blogger på nettet minst en gang i 2004.

En «blogg» eller en «weblog» er en dagbok på nettet der man kan legge fram sine egne synspunkter eller skrive reportasjer om ulike hendelser og opplevelser. Rett og slett skrive om hva som helst som måtte oppta deg -på et netsted som i koetning til private, bortgjemte nettsider leses av mange.

Presidentvalget

I følge undersøkelsen skyldes mye av den enorme veksten i blogg-lesingen presidentvalget i USA, der særlig Kerry-siden var aktive på nettet.

Det er likevel stort potensial for bloggingen framover. Hele 60 prosent av amerikanere som bruker nettet aktivt vet ikke en gang hva ordet betyr.

Annonse


RSS-lesere

I Norge begynner også blogg-aktiviteten å ta seg opp. I løpet av fjoråret startet flere store nettsteder blogg-tjenester, og interessen for å ytre seg på nettet i et mer synlig format enn forum og nyhetsgrupper tok seg helt klart opp i året som gikk.

I følge Pew Internet and American Life skyldes også mye av veksten bruken av såkalte RSS-lesere (Real Simple Syndication), der både blogger og mer «offisielle» nyhetskilder kan legges inn i en oversikt som oppdateres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse