Office for Mac

Annonse


Nye rykter om Apple-«Office»

Office for MacStrengt tatt har Apple allerede et alternativt til Microsoft med sin AppleWorks-pakke. Denne følger gratis med når du kjøper en iMac, eMac eller iBook.

Vil rokke Microsoft-monopol

Det som også følger med en ny Mac, er en 30 dagers prøveperiode på Microsofts Office, som med respekt å melde er bedre. Dessuten har den norsk ordliste, noe AppleWorks ikke er.

Ryktemakerne – og dem er det mange av – mener at Apple-sjefen Steve Jobs ikke lenger vil sitte å se på at Bill Gates tar hele markedet for kontorpakker på Mac-plattformen.

Kodenavn «Sugar»

Derfor vil han i følge ryktene tirsdag neste uke presentere iWork ’05, som i følge de samme ryktesmedene skal ha figurert under kodenavnet «Sugar» i utviklingslaboratoriet i Apples hovedkvarter i Cupertino, California.

Annonse


Pakken skal blant annet inneholde tekstbehnadleren Pages (tidligere kalt Document på ryktebørsen), i tillegg til en gammel kjenning som presentasjonsverktøyet Keynote. Om iWork skal kunne spise seg inn i Office-markedet, må den ha god støtte for Microsoft-formatene Word, Excel og Powerpoint.

Dette har de fleste alterative kontorpakker på markedet, blant annet Linux-varianten OpenOffice.

Rykter i to år

iWork vil kunne kjøre på OS X 10.3.6 eller høyere, og krever minst 500 MHz-prosessor. Prisen skal ligge vesentlig over det Apple nå tar for mediepakken iLife (449 kroner), men også vesentlig under det Microsoft tar for sin Office-pakke (6000 kroner).

Ryktene om iWork har vært hardnakkede, og florert i nærmere to år. Til uka får vi se om det er hold i dem…

Kilder:
Thinksecret.com
Betanews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse