HitachiDVD

Annonse


DVD-spillersalg stagnerer

HitachiDVDFolk flest i den industrialiserte verden har nå skaffet seg DVD-spiller, og mange har skaffet seg spiller nummer to og tre. I tillegg har de fleste som har kjøpt PC de siste par årene også en DVD-spiller innebygd i datamaskinen sin.

Billigere og billigere

Spillerne (og brennerne) har blitt superbillige, og du kan nå plukke opp en helt anstendig modell til godt under tusenlappen. De billigste koster bare noen få hundrelapper.

Dermed er markedet mettet, mener ESS Technology. Selskapet leverer de halvledere og brikker til brorparten av verdens DVD-spillerprodusenter.

DVD-plater selger

ESS har allerede merket nedgang i salget, og aksjekursen har stupt tilsvarende.

Annonse


Salget av DVD-plater viser imidlertid ingen tegn på nedgang eller stagnasjon. Dette på tross av at Hollywood klager på fildelingsnettene, som distribuerer mange av de mest attraktive titlene som gratis piratkopier.

Brennere og DivX

Trolig vil mange av de som nå vurderer å kjøpe ny DVD-spiller satse på en harddiskopptaker med brenner, og/eller en modell som støtter nettformatene DivX og Xvid.

Tidligere ble disse formatene bare støttet av mindre fabrikanter som danske Kiss og norske Asono. Men i det siste har slik støtte også dukket opp på spillere fra elektronikk-giganter som Philips og Pioneer.

Kilde:
Marketwatch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse