Xserve

Annonse


Rykter om billig-Mac

XserveI følge nettstedets kilder vil billigmodellen bli lansert under Macworld Expo i San Francisco 11. januar. Prisen vil være 499 dollar – etter dagens kurs nøyaktig 3115 kroner.

Under 5000 i Norge

Legger man på moms og tar høyde for det generelt høye norske kostnadsnivået, vil en pris på mellom 4000 og 5000 kroner være realistisk her hjemme.

Maskinen er i følge kildene av enkleste sort, og egner seg best til daglige gjøremål som nettsurfing og e-post.

Ikke noe råskinn

Den skal ha en beskjeden harddisk på 40 GB (muligens med en 80 GB-opsjon) og en kombinert DVD-spiller/CD-brenner (med opsjon på DVD-brenner til høyere pris). Prosessoren er en G4 1,25 GHz.

Annonse


Maskinen skal ha 256 MB internminne, US 2-0 og Firewire 400-porter, 10/100 Ethernet, modem og innebygd Airport-kort for trådløst nett.

iPod-effekten

Det skal være sukesssen med iPod som har fått Apple til å bestemme seg for å konkurrere med de billigste PC-ene. Undersøkelser Apple har fått foretatt blant PC-brukere som har kjøpt iPod (og de er som kjent ikke få), viser at mange er villige til å gå over til maskinene ble like billige eller billigere enn PC.

Ligner på Xserve

I følge kildene er kodenavnet Q88. Maskinen skal være et nytt medlem av iMac-familien, men ser ganske annerledes ut enn eksisterende iMac-modeller.

I følge kildene ligner den på Apples servermodeller Xserve. Med andre ord superflat. Den kan settes på høykant ved siden av skjermen, eller plasseres under den.

Ingen skjerm

Skjerm følger ikke med. Det gjør derimot mye programvare – blant annet Apples iLife-pakke og kontorpakken AppleWorks. Sier ryktene, som denne gangen er så detaljerte at vi nesten tror på dem…

Kilde:
Thinksecret.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse