Internett e-post verden

Annonse


Nettet gjenforener familier

Internett e-post verdenSenest i går kunne vi se på TV en gripende scene der en far ble gjenforent med sin lille sønn. Personalet på sykehuset der barnet lå hadde lagt ut et bilde på nettet for å komme i kontakt med pårørende. Dette fikk faren se, og dermed fant han gutten sin igjen.

Hjelp via nettet

Historier som dette blir det forhåpentligvis flere av når pårørende og flomofre bruker nettstedene med bilder av og opplysninger om savnede personer i de katastroferammede områdene.

I tillegg til nettstedene til internasjonale hjelpeorganisasjoner finnes det flere nettsteder med opplysninger som er relevante for nordmenn som befinner seg i katastrofeområdene og deres pårørende. (Se liste under denne artikkelen).

Mange savnet

Hittil er nærmere 77 000 personer bekreftet omkommet i katastrofen, som startet da en enorm flodbølge slo inn over Indonesia, Thailand, Sri Lanka, India og flere andre land 2. juledags morgen lokal tid.

Annonse


Blant de omkomne er 20 nordmenn, og 464 er meldt savnet. Norske myndigheter har så langt ikke klart å få kontakt med til sammen 840 personer som trolig fortsatt befinner seg i områdene som er rammet av naturkatastrofen.

Her er noen av nettstedene som er relevante for ofre og deres pårørende:

Informasjon fra Utenriksdepartementet
Røde Kors liste over savnede
Thailands regjerings registrering av savende
VGs liste over savnede
Dagbladets liste over savnede
Startour
Ving
SAS luftbro til Thailand

Her kan du støtte flomofrene:
Norges Røde Kors
Kirkens Nødhjelp
Norsk Folkehjelp
UNICEF
Redd Barna

Det finnes også flere organisasjoner som samler inn penger. En fyldigere liste finner du på Aftenposten.no

Annonse