Annonse


Gates-penger til flomofre

Flyktningerådet er naturlig nok svært glad for pengene fra Bill & Melinda Gates Foundation, som er Bill Gates og hans kone Melindas private veldedighetsfond.

I gang neste uke

– Vi sender et team på tre personer til Indonesia lørdag og håper å være i gang med nødhjelpsarbeidet allerede neste uke, opplyser generalsekretær Raymond Johansen i Flyktningerådet i en pressemelding som ble sendt ut i kveld.

De 3,5 millioner kronene som går til stiftelsen CARDI er en del av en samlet donasjon på til sammen 3,5 millioner dollar (om lag 21 millioner norske kroner) fra Bill Gates og Microsoft. CARDI består foruten Flyktningerådet av Dansk flygtningehjælp, amerikanske The International Refugee Committee, samt nederlandske Stichting Vluchteling.

Akutt nødhjelp

Pengene vil bli brukt til akutt nødhjelp for å redde liv, skaffe mat og husly og til gjenoppbygging.

Annonse


I den første versjonen av denne artikkelen kunne det se ut som om den beskjedne summen på 3,5 millioner kroner er alt Bill Gates og Microsoft bidrar med i hjelp til katastrofeofrene. Beløpet er bare den delen som gjelder det norske Flyktningerådet og deres samarbeidspartneres arbeid. Artikkelen er derfor oppdatert.

Kilder:
Microsoft.com
Flyktningerådet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse