MS.NET

Annonse


eBay kutter ut Passport

MS.NETMye tyder nå på at Microsofts drøm om «en verden – ett passord» forblir nettopp det – en drøm. Dette på tross av at millioner av brukere hver dag logger seg inn på sin Passport-konto med brukernavn og passord, nærmest uten å merke det selv.

Passport over alt

Eksempler er brukere av gratis e-post gjennom Hotmail, samt alle brukerne av nettprattjenesten MSN Messenger. Bare i Norge er det minst 800 000 av dem.

Microsofts kongstanke var at man skulle kunne bruke sitt Hotmail-passord til å logge seg inn på en rekke tjenester på nettet, ikke bare Microsofts egne.

Hundre millioner ut

Ett av de største og viktigste kuppene for Microsoft var i så måte auksjonstjenesten eBay, som har over hundre millioner registrerte brukere.

Annonse


Nå har altså eBay trukket seg fra Passport-samarbeidet, og brukerne vil ikke lenger kunne bruke sin Passport-konto for å kjøpe og selge varer der.

Fjernet oversikt

Et annet tegn på at Passport er på vikende front, er at Microsoft selv har fjernet oversikten over eksterne Passport-brukersteder fra sitt eget nettsted.

Om de er flau over at stedene er så få, eller om de bare har fjernet informasjonen for oppdatering, sier de ikke noe om. Men formuleringene på nettstedet tyder på at listen er borte for godt, og at brukerne nå må finne fram til Passport-steder på egenhånd.

Mareritt for paranoide

Passport er en del av Microsofts .NET-strategi. Tanken om at Microsoft skulle bli «limet» i verdens netthandel var mildt sagt kontroversiell da den ble lansert.

Mange fryktet at Microsoft ville kunne få ytterligere makt om de fikk tilgang til personopplysninger og kredittopplysninger til brorparten av verdens nett-befolkning.

Nå ser det altså ut som om denne drømmen (eller marerittet – alt etter som man ser det) kan komme til å lide en stille død . I så fall kan de mest Microsoft-paranoide kan puste lettet ut.

Kilder:
Slashdot.org
eBay.com
Passport.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse