DVD

Annonse


Trøblete Hybrid-DVD

DVDAdvarslene gjelder såkalte DVD-Audio-plater med et ekstra CD-lag. Disse må lages tykkere enn standard CD-plater, for å få plass til CD-informasjonen i tillegg til det høyoppløste DVD-Audio-laget.

Platene inneholder også et standard DVD-lag i surround, som gjør at de kan spilles av i DVD-spillere uten DVD-Audio-funksjon.

Flere svakheter

Platene kan lages tynnere, men da må feilkorrigeringssystemene på CD-spilleren jobbe hardere.

Kritiske lydingeniører sammenligner en slik «fortynnet» plate med en fem år gammel, slitt CD. I mange CD-spillere vil platen hakke, mens den i spillere med bra feilkorrigering i følge lydekspertene vil låte dårligere enn en CD med mindre feil.

Annonse


I tillegg kommer at hybridplatene ikke kan inneholde mer enn 60 minutter med musikk. En standard CD-plate kan ta opptil 80 minutter.

På feil klode?

Lydstudio-bransjens organisasjon AES (Audio Engineeering Society) avviklet nylig sin årlige kongress i San Francisco. Her ble det i følge hifi-bladet Stereophile fortsatt snakket entusiastisk om nye og bedre lydformater som SACD og DVD-Audio. Formater som vanlige forbrukere knapt har hørt om, selv om de har vært på markedet i mange år.

At folk flest nå er i ferd med å skrote platesamlingen til fordel for harddisker og flashminne, har tydeligvis også gått studiofolket hus forbi.

Kilde:
Stereophile.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse