epost spam junkmail

Annonse


Spam på retur i 2004

epost spam junkmailVi vet ikke helt om vi skal tro på tallene fra America Online (AOL). I hvert fall ikke om vi sjekker vår egen postkasse. Her er det nemlig fortsatt flust med utilslørte tilbud fra påstått villige damer og fristende «bli rik i en fart»-opplegg.

Mindre, men masse likevel

Kanskje er det slik at mengden likevel er så stor at du knapt merker at antallet er redusert. For i følge AOL utgjorde søppelposten på det høyeste målte nivået i fjor 83 prosent av all trafikk på nettet.

Nedgangen er likevel dramatisk i forhold til 2003, skal vi tro Internett-leverandøren. De mottok nemlig «bare» 2,2 millioner klager på spam om dagen i gjennomsnitt – mot 11 millioner klager om dagen i 2003.

Fortsatt nedgang, takk!

Og antallet blokkerte meldinger sank fra 2,4 milliarder i 2003 til 1,2 milliarder i år. Og antallet utsendte spam-mail sank fra 2,1 milliarder til 1,6 milliarder daglig.

Annonse


Når sant skal sies vet vi ikke om du merker forskjell på 1,6 og 2,1 milliarder søppelbrev hver dag. Men om nedgangen fortsetter i samme tempo i 2005, begynner det kanskje å monne…

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse