IP-telefoni

Annonse


IP-telefon gir håp i Phuket

IP-telefoniDen norske studenten fra Skien har tilgang til IP-telefon på hotellrommet sitt i flomrammede Phuket. Han forteller til Aftenposten at mange fortvilte norske turister har brukt telefonen for å få kontakt med sine pårørende etter at jordskjelv med påfølgende flom raserte store deler området natt ti i går morges lokal tid.

– Forferdelig situasjon

Ballestad beskriver situasjonen på øya som forferdelig. Mange norske barn leter fortvilt etter sine foreldre, og minst to norske familier har opplevd å miste sitt barn i kaoset som fulgte etter at Tsunami-bølgen rammet store deler av kystområdene i Sør-Asia.

Sri Lanka, Indonesia og Inda er verst rammet av naturkatastrofen. Men også Thailand. Maldivene, Myanmar (tidl. Burma) og til og med Somalia i Afrika fikk oppleve de fryktelige kreftene som ble sluppet løs etter et undersjøisk jordskjelv utenfor Sumatra.

Robust Internett

Hittil er det rapportert om over 23 000 omkomne, men dette tallet ventes å stige betraktelig etter hvert som myndigheter og redingsmannskaper får mer oversikt. 13 nordmenn er bekreftet omkommet, og flere hundre er savnet.

Annonse


Svært mye infrastruktur har brutt sammen, både den fysiske og elektroniske. Men i likhet med da New York ble angrepet av terrorister 11. september 2001, viser Internett seg å være en robust forbindelseslinje som ser ut til å overleve både delvis ødelagte, landbaserte telefonlinjer og sammenbrudd i trådløse telefon-nett.

Opplysninger om hvordan du kontakter norske myndigheter finner du på Odin.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse