Nokia 7280

Annonse


TEST: Nokia 7280

Først må vi si at vi synes denne telefonen er utrolig kul. Den har en woweffekt som ingen andre mobiltelefoner kan vise til. Stort sett alle som har sett den har hatt et brennende ønske om å ha den, spesielt jentene. Sånn sett kan man jo si at Nokia har laget en suksess.

Problemet er at den ikke fungerer like bra som den ser ut, mye på grunn av at den prøver å revolusjonere mobilbruken. For her er det lite som minner om en vanlig mobiltelefon.

Som en iPod

Scrollehjulet er det som overrasker mest på denne telefonen, som totalt mangler det nummertastaturet vi er vant til fra vanlige mobiltelefoner. Nå skal det sies at vi elsker ideen med å prøve å finne nye måter å navigere på. Beklageligvis fungerer det ikke like godt som vi kunne ønske med denne mobilen.

Man kan riktignok skrive meldinger og slå nummer, men man må bruke en god del mer tid enn man vanligvis ville gjort. Man får nemlig opp en rekke med tall eller bokstaver, slik at man må scrolle frem til riktig siffer eller bokstav. Det er sjelden man treffer rett på første forsøk, derfor må man alltid litt frem og tilbake for å finne valget. Da sier det seg selv at man bruker lenger tid enn på en vanlig mobil.

Annonse


Når det gjelder meldinger har den en overraskende god måte til å finne ut hvilket ord man prøver å skrive, slik at man sparer en god del tid på dette. Allikevel har vi flere ganger funnet ut at det er like greit å ringe til våre kontakter, siden det tar for lang tid å bruke scrollhjulet

Skuffende kamera

Mobiltelefonen har en del funksjoner med tanke på størrelsen og designet. Blant annet er den utstyrt med radio og kamera. Den har ikke overraskende bare fått et VGA-kamera. Mer overraskende er det at det ikke er videofunksjonalitet på det.

Bildene ser greie ut til å være av VGA-oppløsning bare man får de overført til PC-en. Siden skjermen, som fungerer som et speil når den ikke er i bruk, er såpass liten gjør det allikevel at kameraet er bortimot ubrukelig, siden man ikke har noen mulighet til å vite hvordan bildene har blitt.

Det er mulig å bruke mobilen som en MP3-spiller også, men med tanke på at det ikke er mulig å putte inn minnekort i denne modellen blir dette forholdsvis unødvendig. Men kan være kjekt i forhold til nye ringetoner.

Nokia 7280

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ingen PC-kabel

Telefonen bør helt klart synkroniseres med PC-en slik at man kan gjøre de store endringene på kontaktene her. Skal man bruke scrollhjulet tar det nemlig altfor lang tid. Uheldigvis er det ingen muligheter til å koble til en PC-kabel eller dockingstasjon.

Da må man lite på at Bluetooth eller infrarød overføring ordner synkroniseringen. Dette er ikke problemfritt, selv om vi nå har såpass mye erfaring med denne tilkoblingen at det går forholdsvis greit. Men med litt godvilje og en del tålmodighet skal de fleste klare dette.

Den støtter alle de tre GSM-båndene man trenger for å bruke mobilen rundt om i verden. I tillegg er den også utbygd med EDGE-funksjonalitet, slik at dataoverføring går raskere enn man vanligvis er vant til fra GSM-standarden.

Irriterende

Nokia 7280 har et design som er helt enormt. Hadde den fungert like godt som den ser hadde dette vært en klokkeklar sekser. Allikevel er vi nødt til å gi denne en karakter basert på hva telefonen kan gjøre og hvordan den er i bruk.

Derfor må vi fortelle at når wowfaktoren har lagt seg er dette en telefon man bare blir irritert på. Man er egentlig nødt til å ha en telefon til som man bruker til daglig, mens denne kun blir tatt frem til de feteste festene. Allikevel kan den jo for de rikeste av oss være verdt fire lapper for å imponere på nyttårsaften.

I bruk er ikke telefonen verdt mer enn terningkast to, men på grunn av forsøket og den enorme interessen telefonen skaper klarer Nokia å snu terningen et hakk videre, til terningkast tre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse