Media Player 10

Annonse


Media Player fjernes i Norge

Media Player 10Det er ingen tvil om hva Microsoft mener om EU-vedtaket, der de ble pålagt å betale 4,2 millarder kroner samt fjerne mediespilleren media Player fra Windows XP.

I går avviste EU-domstolen anken fra Microsoft, og vedtaket fra mars i år blir dermed stående.

Beskrivende navn

Fra nå av vil den europeiske – og norske – versjonen av Windows XP hete «Windows XP Reduced Edtion» («Windows XX redusert versjon»), som et spark til EU-kommisjonen.

– Jo mer beskrivende navnet er, jo bedre. Slik at vi unngår misforståelser, sier Microsofts produktsjef Matt Pilla til News.com.

– Mindre for pengene

Selskapet er åpenbart bitre på avgjørelsen, og er sjeldent beske og udiplomatiske i sine uttalelser.

Annonse


– Dette er første gangen vi blir tvunget til å gi forbrukerne en versjon av Windows som gir dem mindre for pengene enn før, sier Microsofts juridiske rådgiver Brad Smith.

Det eneste som nå er igjen i Windows XP av lyd-funksjoner, er muligheten til å ta opp og spille av WAV-filer gjenom den innebygde opptaksfunksjonen. Videoredigeringsprogrammet som følger med Windows XP blir derimot ikke berørt, men du kan ikke spille av noen annen form for film enn hjemmevideo fra DV-kamera.

Norge, Sveits og EU

>Både XP Home og Professional-utgavene vil komme i redusert versjon. Forhandlere i EØS-landene Norge og Sveits og hele EU-området vil fra januar 2005 bli pålagt å fjerne den gamle versjonen fra hyllene og selge den nye..

Lov å selge PC med MP

Forhandlerne får imidlertid lov til å selge ut PC-er med den gamle og fullstendige versjonen av Windows XP på, så lenge lageret rekker.

I tillegg vil fortsatt Media Player være mulig å laste ned – sekunder etter at man har slått på en ny PC uten spilleren forhåndsinstallert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse