Nettkriminalitet

Annonse


Borgervern mot nettsvindel

NettkriminalitetEn person som kaller seg «Hans» forteller til Aftenposten at virksomheten på ingen måte skjer uten risiko.

Halshogd hane i posten

Han har allerede mottatt utilslørte drapstrusler fra flere svindlere. Blant annet en e-post med bilde av en hane med avhogget hode. I Vest-Afrika, der mange av nettsvindlerne holder til eller opprinnelig kommer fra, betyr dette at man står på en dødsliste.

Norsk politi er ikke udelt begeistret for virksomheten til de rundt 10 datakyndige nordmennene som utgjør antsvindel-miljøet.

– All etterforskning og bekjempelse av kriminalitet er politiets ansvar. Det er ikke mulighet for å etablere et borgervern på Internett, sier politiinspektør Lars Wilberg i Politiets Datakrimsenter til Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse