Ricoh Caplio R1

Annonse


TEST: Ricoh Caplio R1

Designmessig rangerer dette kameraet helt i toppsjiktet. Du kan selv velge om du vil ha kameraet i børstet stål, eller i en lekker sort bekledning. Apparatet er også passe stort, og slås enkelt på ved at man trekker skyvedekselet til siden. Kameraets bakside er dekket med store og gode knappefunksjoner og ikke minst en 1,8 tommer stor LCD-skjerm.

Bråkete

Det første som slår deg når du skrur kameraet på, er at apparatet faktisk bråker en hel del. Dessuten høres det ut som om man torturerer det når man zoomer. Når zoomen i tillegg er treg, må man nesten være sadistisk anlagt for å like den. Kameraet er imidlertid brukervennlig, og har dessuten minimal utløserforsinkelse og rask autofokus. Menyene er også enkle å finne fram i, og byr ikke på særlig vanskeligheter selv for nybegynnere.

Det er tydelig at Ricoh har satt inn krefter for å imponere publikum. En nærgrense på vannvittige 1 cm er mildt sagt sjelden kost. Ricoh Caplio R1 er også utstyrt med en optisk søker som absolutt er å foretrekke fremfor LCD-skjermen som har problemer i direkte lys.

Irritasjonsmoment

Likevel merker vi oss at objektivet er synlig gjennom den optiske søkeren. Dette gjelder riktignok bare ved full vidvinkel, men er likevel et irritasjonsmoment. Kameraet er heller ikke spekket med manuelle funksjoner, men du har heldigvis mulighet til å justere elementære verdier som hvitbalanse, lukkerhastighet og ISO.

Annonse


Ricoh Caplio R1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken skjules bak et stort metalldeksel, og dukker frem når kameraet skrus på. Noe av det som gjorde oss mest tilfreds med Ricoh Caplio R1 er den gode vidvinkelen. Kameraet har en 4,8 x optisk zoom som i dette tilfelle tilsvarer en brennvidde fra 28mm-135 mm målt etter 35mm-standard.

Lyssvak optikk

Imidlertid skuffer det at optikken er forholdsvis lyssvak. Bildekvaliteten synes vi imidlertid var god, dog med unntak av at bildene hadde en tendens til å bli undereksponerte og dessuten preget av et visst gulstikk.

Dette kameraet har flere positive egenskaper, men samtidig også flere negative trekk. Du må ut med snaue tre tusen kroner for Ricoh Caplio R1. For denne prisen har du flere og bedre alternativer enn dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse