Pentax Optio SV

Annonse


TEST: Pentax Optio SV

Pentax Optio SV har også fått det karateristiske og lekre Optio-designet, med en front i børstet stål. Kameraets bakside er også sølvfarget, og for å oppnå et bedre håndgrep har Pentax festet en gummidel som tommelen kan hvile på. Funksjonell og fin detalj!

Treg oppstart

På baksiden sitter en 1,8 tommer stor LCD-skjerm. Den fungerer godt under de fleste lysforhold, men vi hadde gjerne sett at den hadde hatt litt bedre oppløsning. Vi kunne også ønsket at kameraet var litt raskere, for det tar unødvendig lang tid å starte opp. Autofokusen og utløserehastigheten er også i tregeste laget. Dette gjør det vrient å fotografere motiver i bevegelse. Imidlertid skal Pentax ha skryt for å ha utstyrt apparatet med en blitz som fungerer svært godt, og som dessuten har svært god rekkevidde.

Sikt-og-skyt

Pentax Optio SV er ikke blant de minste kameraene på markedet. Kameraet er på den annen side utstyrt med en bildebrikke på 5 megapiksler og en 5x optisk zoom, og da er det grenser for hvor lite kameraet kan bli. Uansett er dette et typisk sikt-og-skyt kamera, med enkelte manuelle funksjoner i tillegg til et knippe brukervennlige scenevalg.

Pentax Optio SV

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Den 5x optiske zoomen på Pentax Optio SV leverer kameraprodusenten selv, og har en rekkevidde fra 36mm- 180mm målt etter filmstandard. Optikken er forholdsvis lyssterk, men vi er likevel ikke fornøyd med bildekvaliteten. Her sliter kameraet med støy på bildene, og generelt undereksponerte resultater.

Pentax Optio SV er totalt sett et lekkert kamera, og er ikke minst svært brukervennlig. Prisen på 4300,- er i stiveste laget for et kamera som i beste fall yter middels, rent bildemessig. Setter du pris på god design, kan dette kameraet kanskje gi deg mye glede. Vårt tips er imidlertid at du likevel bør teste litt før du kjøper. Og husk: I denne prisklassen er alternativene mange og gode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse