Pentax Optio S50

Annonse


TEST: Pentax Optio S50

Det er ingen tvil om at Pentax produserer lekre kameraer for tiden. Pentax Optio S50 er en riktig godbit hva design angår. Overflaten er laget i børstet stål, og selv om apparatet ikke er blant de minste på markedet, er det likevel såpass lite at det lett glir ned i lommen. Apparatet er også utstyrt med store og gode knapper, og har dessuten en 1,8 tommer stor LCD-skjerm.

Dårlig LCD

LCD-skjermen har dessverre altfor dårlig oppløsning, og stusselige 85.000 punkter er rett og slett for lite på en 1,8 tommer stor skjerm. Til kameraets fordel, greide den seg heldigvis ok under vanskelige lysforhold.

Pentax Optio S50 er også utstyrt med en optisk søker. Denne er svært liten, og avviket fra hva du ser gjennom søkeren og hva som faktisk kommer med på bildet er dessverre stor. En forholdsvis unyttig funksjon, med andre ord.

Lite avansert

Vi er heller ikke fornøyd med autofokusen på dette apparatet. Den sliter når man tar bilder innendørs, og her finnes heller ingen hjelpelampe. Et pluss skal Pentax likevel få. Kameraet er enkelt i bruk, og lett å sette seg inn. Dessuten er knappefunksjoner fornuftig og godt markert. Menyene er også svært enkle å finne ut av.

Annonse


Dette apparatet er tydelig beregnet for nybegynnerer, og Pentax har unnlatt å fylle på med for mange avanserte funksjoner. Det er likevel nok av finesser å glede seg over, særlig for nybegynnere. Du har blant annet en god makrofunksjon, forhåndsinnstillinger for landskapsbilder, portretter og nattfotografering – i tillegg til flere fotofiltre. Dessuten kan man selv justere både hvitbalanse og ISO–verdi.

Pentax Optio S50

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mørke bilder

Kameraobjektivet med 3x optiske zoom har Pentax produsert selv. Optikken er forholdsvis lyssterk, men det spiller faktisk ingen rolle så lenge bildekvaliteten er så dårlig som dette. Bildene glir ut i kantene, og er konsekvent undereksponert. Bildene har også et soft preg som gjør at bildene virker uskarpe. Selv om fargegjengivelsen var naturtro, var dette totalt sett skuffende.

Til tross for lav pris, er ikke dette kameraet godt nok. Bildekvaliteten er for dårlig, og det finnes også langt bedre 5 megapiksel-kameraer, til omtrent samme pris. Her hjelper det ikke at utseendet er bra. Dette kameraet når ikke opp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse