Pentax Optio 750Z

Annonse


TEST: Pentax Optio 750Z

Pentax Optio 750Z ser ut som et av de gode, gamle filmkameraene man måtte trekke fram manuelt. Fronten på kameraet er dekket med et sort og ru gummibelegg og en elegant sølvbord rundt. Så fort man ser kameraets bakside, skjønner man imidlertid fort at dette er et kamera anno 2004. Her er det plassert en 1,8 tommers vridbar LCD-skjerm, og et knappesystem man garantert aldri har sett på et filmkamera.

Treg oppstart

Noe av det første som imponerer oss med dette apparatet er nettopp LCD-skjermen. Den har meget god oppløsning, og greier seg i tillegg usedvanlig bra i direkte sollys. Dessuten fungerer den også godt i mørke omgivelser, og vi lar oss også begeistre av at Pentax har valgt en vridbar LCD-skjerm som kan vris 270 grader.

Kameraet har også fått en optisk søker, som riktignok ikke er særlig nøyaktig når det gjelder å gjengi hva som faktisk kommer med på bildet. Vi er imidlertid skeptiske til at Pentax Optio 750Z er svært tregt i oppstart. Selv det å skru kameraet av, tar sin tid. Her har Pentax en jobb å gjøre.

Knall-ytelse

Dette er et kamera med gedigen ytelse, og alt du kan ønske deg av manuelle innstillingsmuligheter. Vi hadde imidlertid fortrukket at apparatet var utstyrt med blitzsko slik at montering av ekstern bliz hadde vært mulig.

Annonse


Pentax Optio 750Z har flere forskjellige scenevalg og dessuten en imponerende supermakro som gjør det mulig å gå så nærme som 2 cm ved full vidvinkel. Her finnes også gode hvitbalanse-innstillinger, og særlig de innebygde fotofilterne er morsomme. Kameraet er også svært brukervennlig, og man slipper å vri de små grå for å finne ut hvordan kameraet fungerer.

Pentax Optio 750Z

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Egenprodusert optikk

Pentax leverer selv optikken på Pentax Optio 750Z. Apparatet har fått hele 5x optisk zoom som tilsvarer 37.5mm – 187.5mm, målt etter filmstandard. Lysstyrken er ok, men vi hadde absolutt foretrukket en noe bedre vidvinkel. Forøvrig er bildekvaliteten generelt god. Det er noe bildestøy, men vi synes fargegjengivelsen er bra selv om den godt kunne hatt litt mer ”trøkk”. Pentax får imidlertid en liten skrape i lakken på grunn av litt utflytende bildekanter.

Dette er absolutt et både stilig og godt digitalkamera. Med både manuelle og automatiske funksjoner, er dette et kamera som vil kunne tilfredsstille mange forskjellige behov. Prisen på 6000,- er høy, bevares. Men husk – dette kameraet er verdt pengene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse