Fujifilm FinePix E550

Annonse


TEST: Fujifilm FinePix E550

Utseendemessig er dette apparatet nesten identisk med lillebror FinePix E510. Riktignok er Fujifilm FinePix E550 en tanke større, men bortsett fra dette er de to nesten umulig å skille fra hverandre. Kamerahuset er sølvfarget, og i front buler det ut et solid grep som bidrar til at apparatet sitter som støpt i hånden.

Perfekt plassert

Knappene på FinePix E550 er store og gode, og dessuten perfekt plassert i forhold til fingrene. Selv om kameraet er forholdsvis stort, er det ikke problematisk å zoome og å ta bilder med kun en hånd.

Fujifilm FinePix E550 er også raskt i oppstart, og har en 2 tommer stor og forholdsvis velfungerende LCD-skjerm. Riktignok sliter den litt i direkte sollys, men den har til gjengjeld god fargegjengivelse og meget god oppløsning.

Minimal nytteverdi

Verre er det med den optiske søkeren. For det første er objektivet synlig gjennom selve søkeren, hvilket også er et problem på andre Fujifilm-modeller. Når den også er bitteliten, blir nytteverdien minimal.

Annonse


I tillegg til en rekke praktiske automatikk-valg, finnes også flere manuelle innstillingsmuligheter. Blant annet kan du selv justere ISO-verdi, hvitbalanse, lukker og blender. En annen artig finesse, er muligheten til å montére på vidvinkel- og telekonverter.

Fujifilm FinePix E550

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Høy lysstyrke

Vi er godt fornøyd med optikken på dette kameraet. Zoomen strekker seg fra 32,5mm – 130mm målt etter 35mm-standard. Dette er forholdsvis bra, tatt i betraktning at det er et kompaktkamera vi har med å gjøre. Lysstyrken er også bra, spesielt ved vidvinkel.

Ved full tele kunne lysstyrken imidlertid vært bedre. Noe av det som gjør dette kameraet til et godt kjøp, er likevel bildekvaliteten. Bildene blir svært gode, og har dessuten god fargegjengivelse. Dessuten er støynivået lavt, og kontrastene upåklagelig.

Er du på jakt etter et godt kamera med gode utvidelsesmuligheter og mange manuelle finesser, kan dette være et godt alternativ. Prisen på 3500,- er absolutt akseptabel. Her får du nemlig mye for pengene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse