Siemens CX65

Annonse


TEST: Siemens CX65

Vi skal med en gang innrømme at det har tatt oss noe tid å få ut denne testen. Først og fremst fordi den første utgaven av telefonen vi ble tildelt var full av bugs (urovekkende nok er dette langt fra den første Siemens-telefonen som vi opplever stadig skrur seg av etter eget godtbefinnende), og mens vi fikk den reparert dukket det opp så mange andre spennende modeller som var mer fristende å teste.

En prisvinner

Dette er nemlig ikke en telefon som akkurat sprudler av kulhet. En av de største innvendingene mot CX65 er nemlig at må-ha-faktoren er minimal, og at det finnes veldig mange langt mer spennende telefoner der ute, både funksjons- og designmessig.

Likevel skal man på lang nær ikke avfeie SX65 av den grunn. I forhold til prisen er dette nemlig et av de bedre kjøpene der ute. Du får rett og slett mye krutt for pengene.

Den spreke og romslige skjermen, for eksempel, er fullt på høyde med langt dyrere telefoner. Spesielt trivelig er det også å få servert 11 MB lagringsplass sånn helt uten videre, som gir langt romsligere muligheter til å knipse bilder og gjøre videoopptakk enn man kanskje hadde forventet av en telefon til under to tusen kroner.

Annonse


Men lagringsplassen kommer også godt med til andre ting enn VGA-kameraet, da SX65 er godt egnet for nedlasting av ekstra-applikasjoner og fullverdig Java-støtte. SX65 har mye innebygd moro å tilby også, og du gis både muligheten for å «skinne» grensesnittet med Themes så vel som en rekke nyttige små applikasjoner. Du har gode adresselister og kalenderfunksjoner, en praktisk vekkerklokke, e-postklient og god java-støtte.

Siemens CX65

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke for proffbrukerne

Siemens har riktignok tatt seg litt vann over hodet, og simpelthen presset litt for mye animasjoner og dilldall inn i grensesnittet. Responstiden grenser nemlig innimellom til det utålelige. Dessuten har vi fremdeles lite til overs for menysystemet Siemens nå benytter seg av, med utydelige tegneserieaktige ikoner og en struktur som kan være litt rotete og finne frem i.

Designet på CX65 er nøkternt og føles kanskje en smule billig, men er langt fra vond på øynene. Verre er det derimot at navigasjonsknappene, særlig de små valgknappene som sitter umiddelbart over joysticken, kan føles både vrange og unaturlige i bruk.

Man kan nok muligens se for seg CX65 som et arbeidsjern, hvis man klarer seg med infrarød port og GPRS. Men vær klar over at du verken får Bluetooth, EDGE eller 3G i denne billigtelefonen, selv om støtten for GSM 1800 og GSM 1900 er på plass. Derfor er dette først og fremst som en god og rimelig allrounder å regne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse