Pentax Optio S5i

Annonse


TEST: Pentax Optio S5i

Pentax Optio S5i er rett og slett en fryd for øyet. Det er lett, lite og lommevennlig – og dessuten ekstremt elegant. Du er garantert komplimenter når du fotograferer med Optio S5i, som må kunne karakteriseres som en veritabel flørt av et kamera. Apparatets toppside består utelukkende av en av/på knapp og en utløserknapp, mens kameraets bakside er smykket med en 1,8 tommer stor LCD-skjerm.

God autofokus

LCD-skjermen kunne med fordel hatt bedre oppløsning, men greier seg ganske bra i direkte sollys og under andre krevende lysforhold. Pentax har utstyrt kameraet med optisk søker, men denne er dessverre så liten at den fort blir ukomfortabel å bruke.

Optio S5i har, til tross for manglende hjelpelampe, en svært god autofokus som jobber raskt og presis. Selv under dårlige innendørs lysforhold, og med få støttepunkter, fungerer autofokusen bra.

Mest automatikk

Dette er ikke et spesielt velspesifisert kamera når det kommer til manuelle muligheter. Men så er dette heller ikke noe annet enn et sikt-og-skyt kamera, som også fungerer utmerket med helautomtiske løsninger. Dette er et kamera for de som ønsker å eie et elegant fotoverktøy, der man i all hovedsak retter kameraet mot motivet og fyrer av. Enkelt og greit.

Annonse


Apparatet har også en rekke funksjonelle scenevalg man absolutt bør teste ut. I tillegg til flere forskjellige fotofiltre, kan du også benytte forskjellige scenevalg beregnet på fotografering av mat, sport, selvportrett eller panoramabilder. Litt skuffende er det imidlertid at makrofunksjonen er rett og slett dårlig. En nærgrense på 18 cm er ikke mye å skryte av.

Pentax Optio S5i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mye for penga

Pentax Optio S5i har fått en 3x optisk zoom og et objektiv med en forholdsvis god lysstyrke. Pentax leverer selv optikken, og som strekker seg fra 35,6mm – 107mm målt etter 35mm-standard. Når det kommer til bildekvaliteten er vi stort sett fornøyd, og gir et ekstra pluss for lavt støynivå selv ved høye ISO-verdier. Vi syntes imidlertid bildene ble en tanke undereksponert og derfor litt for mørke.

Totalt sett får man forholdsvis mye for pengene her. Med en bildebrikke på hele fem megapiksler, en pris på 3700,- kroner og et lekkert design, er dette et kamera som sikkert vil glede mange.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse