Halo 2

Annonse


Jule-bonanza for spillbransjen

Halo 2Spillindustrien, som etter sigende skal omsette for mer enn Hollywood, har aldri hatt et så spektakulært år som 2004.

Det store gullrushet started allerede i august med lanseringen av Doom 3, fulgt de neste måneden av The Sims 2, GTA: San Andreas, Halo 2, Metroid Prime 2: Echoes, Half-Life 2 og Need for Speed: Underground 2.

Ingen trenger heller føle seg utelatt i år, siden toppspill er på plass på samtlige plattformer; PC, Playstation 2, Xbox og Gamecube er representert på bestelgerlisten.

Stor vekst for bransjen

Ifølge analytikere i amerikanske NPD Funworld ble det solgt videospill for over fem milliarder kroner i november, en økning på hele 11 prosent i forhold til samme måned i 2003, og 77 prosent mer enn i oktober 2004.

Annonse


Xbox-spillet Halo 2 satte ny rekord på lanseringsdagen, og solgte med sine 2.38 millioner kopier de første 24 timene for mer enn årets største kinopremière – Spiderman 2.

For Microsoft var Halo 2 en større lansering enn Windows 95, og selskapet sier de regner med å ha solgt godt over 40 000 eksemplarer av spillet i Norge allerede.

Playstation 2-fulltrefferen San Andreas er også en av årets store salgssuksesser, men fremdeles er det to år gamle GTA: Vice City som har rekorden for mest solgte konsollspill noensinne, med 13 millioner eksemplarer i omløp.

Kilder:
SFGate
NPD Funworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse