Siemens SK65

Annonse


TEST: Siemens SK65

Siemens SK65 ble lansert på London Stock Exchange og Siemens la således listen ganske høyt i forhold til kravene til denne telefonen. Derfor er det synd at SK65 mangler en god del funksjoner man faktisk forventer av en mobiltelefon på slutten av 2004.

Uten Blackberry

Telefonens støtte for Research In Motions Blackberry er det som skal gjøre dette til en mobil for forretningsmarkedet. Dette er en funksjon som blant annet skal være glimrende til å pushe e-poster til deg automatisk. Blackberry er imidlertid ikke støttet av de norske operatørene, slik at denne funksjonen i praksis ikke fungerer her i landet.

Den har imidlertid en rekke flotte applikasjoner, som de fleste nye Siemens-telefoner. Man kan blant annet åpne og lese Word- og Excel-dokumenter. I tillegg har den også støtte for PDF-dokumenter. Derfor kan den vel delvis kalles en profftelefon.

Mangler yngre funksjoner

Problemet er at uten den oppgitte Blackberry-funksjonen faller telefonen gjennom som et godt alternativ for forretningsmarkedet. Da blir det kanskje SMS-generasjonen som blir den rette målgruppen for denne mobilen.

Annonse


Siemens SK65 er imidlertid ikke utstyrt med noe av det denne generasjonen forventer, som kamera, radio eller MP3-spiller. Den blir derfor litt for enkel for alle målgruppene i markedet, i hvert fall inntil vi får Blackberry-støtte i Norge.

Siemens SK65

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Suverent tastatur

Det som gjør denne mobiltelefonen spesiell er tastaturet. Da snakker vi ikke om nummertastaturet, som faktisk er meget bra. Vi snakker om tastaturet som åpenbarer seg når man vrir på bakdelen av telefonen.

Her er det gjemt et fullt QWERTY-tastatur. Kvaliteten på dette tastaturet er blant de beste av de mange telefonene med tastatur som har dukket opp denne høsten. Det fungerer glimrende til å skrive tekstmeldinger og e-post.

Tastaturet har imidlertid ikke Æ-, Ø- og Å-taster, men det er likevel forholdsvis enkelt å få de frem ved bruk av ALT-tasten.

Utrolig sprek

Mest imponerende med Siemens SK65 er uansett designet, som er utrolig lekkert. I sammenslått tilstand er designet på telefonen sort og sølv, med lekre små detaljer. Den er kanskje i overkant stor, men med tanke på tastaturet så er det vanskelig å kritisere den hardt for dette.

Det er nemlig i utslått tilstand at telefonen virkelig viser seg frem fra sin beste side. Selvsagt går også designet her i sort og sølv, men det røde lyset på tastene gjør at alle elementene står godt til hverandre og utstråler eksklusivitet.

Siemens har virkelig fått dreisen på god design det siste året, med telefoner som SL65, S65 og SK65 på samvittigheten. I tillegg kommer selskapet med flippmobilen SF65 i løpet av kort tid. Denne viderefører også dette designfokuset.

Mellom to stoler

Siemens SK65 faller litt mellom to stoler. Den har for lite funksjoner til å være god for forretningsmarkedet. Det samme gjelder for det relativt attraktive ungdomsmarkedet, selv om den er utstyrt med et par kule spill.

Derfor vil denne mobiltelefonen selger stort sett ene og alene på design. Når den da er priset såpass dyrt som den er (rundt 4 000 kroner uten abonnement) blir dette ikke noe mer enn en helt middels mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse