Musikk på nettet (MP3)

Annonse


Platebutikk uten DRM

Musikk på nettet (MP3)Mindawn bruker komprimeringsformatet FLAC (Free Lossless Audio Coding), som i likhet med Apples ALAC-system reduserer filene til halvparten av WAV (full CD-kvalitet) uten at data går tapt (såkalt «lossless» komprimering).

Samtidig er filene helt åpne, og de kan dermed konverteres til hva som helst – inklusive MP3 og standard CD.

Velg mellom OGG og FLAC

Mindawn gir deg valget mellom det komprimerte OGG-formatet og FLAC. Mens OGG ligger på iTunes-nivå (ca. 6-7 kroner pr. låt), må du betale ca. åtte kroner for en FLAC-låt.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at MinDawn ikke kan vise til noen imponerende liste av store plateselskaper som partnere.

Annonse


Linux-støtte

Selv mener likevel det lille selskapet, som spesialiserer seg i progressiv, 70-tallsinspirert rock og som også driver nettradiostasjonen ProgRock (krever OGG-spiller), at de skal gjøre vei i vellinga etterhvert.

De har allerede tilbudt systemet sitt til flere produsenter av MP3-spillere.. Og som første nettmusikkbutikk støtter de Linux. En Mac-versjon av programvaren som er nødvendig for å spille av demoer og laste ned musikk er også på trappene, i tillegg til den allerede eksisterende Windows-versjonen.

Kilde:
Macworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse