Ond julenisse

Annonse


Pass deg for nytt julevirus

Ond julenisseNå advarer virusselskapene om en ny orm, kalt Zafi.d, som spres under dekke av å være et julekort. Dersom denne ormen infiserer datamaskinen din vil den, i tillegg til å forsøke å spre seg selv, bruke en trojansk hest til å åpne en bakdør på PC-en som kan utnyttes av hackere.

Det er også et problem at ormen endrer språk på e-posten ut fra domenet til mottakeren. Ormen er blitt oppdaget på norsk, dansk, svensk, engelsk, fransk og tysk, i tillegg til en rekke andre språk. Den norske e-posten skal inneholde teksten «God Jul».

Spres via P2P

Ormen spres imidlertid ikke bare via disse julekortene. Zafi.d kopierer seg selv til kataloger på den infiserte maskinen som inneholder teksten «share», «upload» og «music», slik at P2P-klienter deler den ut. Da ligger den under filnavnene «winamp 5.7 new!.exe» og ICQ 2004a new!.exe».

– Kombinasjonen av e-post skrevet på norsk og forsøk på spredning via P2P-nettverk kan vise seg å være en farlig cocktail. Derfor forventer Virus112 at den senere i dag og i morgen vil få en større spredning, sier direktør Brian Petersen i Virus112.

Annonse


Ormen skal visstnok også prøve å lukke eventuelle åpne sikkerhetsprogrammer, som brannmurer og antivirus.

Kilde: Virus112
Kilde: ZDNet UK

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse