Ill.: IBM

Annonse


Europeisk supergrid

Ill.: IBMIBM skal bygge nettverket for DEISA (Distributed European Infrastructure for Supercomputing Applications). DEISA er delfinansiert av EU-kommisjonen.

Til forskning

Griden, som gir utnyttelse fra samtlige maskiner i systemet, skal settes inn for å styrke forskning som krever høy ytelse på databehandling. Forskningsområdene omfatter miljø, bioinformatikk, materialvitenskap, astrofysikk, fysikk og kjemi.

Opprettelsen av DEISA gjør Europa i stand til å konkurrere med USA og Japan når det gjelder tilbud på datakraft og dataressurser med høyt ytelsesnivå, skriver IBM i en pressemelding.

Europagrid

Den nye griden omfatter superdatamaskinene IDRIS-CNRS i Orsay i Frankrike, FZJ Julich og RZG Garching – begge i Tyskland, CINECA i Bologna i Italia, EPCC i Edinburgh i Skotland, CSC i Helsingfors, SARA i Amsterdam og ECMWF i Reading i England.

(ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse